Існують страви, які досить часто асоціюються з дитинством. До їх переліку, безумовно, можна додати омлет, манну кашу і сардельки. Дві перші страви іноді втрачають популярність у дорослих. Остання продовжує займати особливе місце на столі майже в кожній родині. Цей надзвичайно соковитий та ароматний м’ясний продукт неможливо просто викреслити з життя, адже їсти його надзвичайно смачно, а готувати – легко.
Секрети приготування сардельок
Попри шалену популярність цього продукту, деяких господинь продовжує хвилювати відповідь на запитання: «Скільки часу варити сардельки?». Зазвичай, для цього достатньо 5-7 хвилин. Але для приготування страви тільки цих знань буде замало. Щоб м’ясний продукт зберіг смак, який йому надав виробник, потрібно додержуватись кількох правил. Вони дуже прості, але від цього не стали менш значущими.
Дехто вважає, що чим довше варити сардельки, тим безпечнішими вони стають. Насправді цей продукт поступає у продаж вже готовим до вживання, а термічна обробка необхідна лише для того, щоб зробити їх соковитішими та урізноманітнити страви. Переварені сарделі втрачають класичний смак і колір, а це робить їх не такими привабливими для споживання.
Щоб дізнатись, як правильно варити сардельки, слід розібратись з оболонкою. Для ковбасних виробів цього типу використовують целюлозну, поліамідну та натуральну оболонку. Синтетичні оболонки перед приготуванням страви слід знімати, а натуральну можна залишити. Не треба розділяти сардельки лише за типом оболонки. Якісний продукт може мати і поліамідний, і натуральний захист від впливу зовнішніх факторів.
Ще кілька десятиріч тому обирати варіант для приготування було непотрібно, адже для цього можна було використовувати лише каструлю з водою. Зараз ситуація дещо змінилася. Сучасна господиня може зварити сардельки ще й у мікрохвильовці або мультиварці. Скільки треба варити сардельки в мікрохвильовці – запитання спірне. Для класичного приготування достатньо 2 хвилин, для смаження – 4-5.
Що ще потрібно знати про приготування сардельок?
- М’ясні вироби у натуральній оболонці перед варкою слід проштрикнути зубочисткою. Так сарделі не лопнуть.
- Схожим способом слід діяти при використанні мікрохвильовки, але у цьому випадку продукт краще просто надрізати.
- Деякі господині пропонують додавати у воду під час приготування сіль та спеції. Жорстких рекомендацій від фахівців з цього приводу немає, тут все вирішує власний смак.
- В мультиварці сардельки можна приготувати на пару. Для цього їх достатньо розмістити на відповідному контейнері та залишити на 12-15 хвилин.
І наостанок кілька слів хотілося б приділити нюансам вибору сардельок, адже наскільки б правильно вони не були відварені, продукт низької якості не стане а ні смачним, а ні корисним. Отже, для себе і своєї родини варто обирати ковбасні вироби перевірених торговельних марок, які дбають про здоров’я споживачів та власний імідж.