Рецепт сосиски в тісті в духовці

Рецепт сосиски в тісті в духовці
Опубліковано: 17/09/2024

Важко знайти страву, яка подобається майже всім без виключення. Але немає нічого неможливого, адже така страва дійсно існує – це сосиски в тісті, які мають досить давню історію. Вперше щось схоже на сучасний варіант кулінарного виробу з’явився в Німеччині, де він отримав цікаву назву – «сосиска у нічній сорочці». Точна дата «народження» страви невідома, але можна впевнено заявити, що в Англії щось подібне вживали ще в XVII віці. В наші дні сосиски в тісті залишаються надзвичайно популярними, тому рецептів їх приготування багато. В Азії полюбляють кулінарні вироби, посипані кунжутом, ну а в США популярністю користуються хот-доги. Сьогодні ж мова буде йти про класичні сосиски, запечені в духовці.

Як приготувати тісто?

Для приготування страви необхідно мати всього два основні інгредієнти. Перший – дріжджове тісто, яке доведеться приготувати самостійно, друге – сосиски, які слід купити у перевіреного виробника. Отже, для всіх, кому подобається сосиска в тісті – простий рецепт приготування страви.

Тісто

Для його приготування необхідно мати наступні інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 400 гр.;
  • молоко – 250 мл;
  • цукор – 3 ч. л.;
  • соняшникова олія – 50 мл.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сухі дріжджі – 6 г;
  • сіль – 5 г.

Перший етап – приготування опари. Для цього необхідно підігріти молоко до температури 37-38°С, додати туди дріжджі, цукор та кілька столових ложок просіяного борошна. Все гарно перемішати та залишити на 15-20 хвилин, накривши рушником чи харчовою плівкою.

Другий етап – вимішування тіста. В опару, яка вже встигла гарненько підійти, слід додати олію, сіль і борошно, що залишилося. Звісно, борошно треба попередньо просіяти для того, що воно «набрало» повітря. Далі вимішується тісто. Робити це слід до тих пір, поки воно не стане по-справжньому еластичним та не почне відставати від рук. Ось і майже все. Залишилося сформувати з тіста кулю, покласти в миску, накрити її рушником і залишити на 30-40 хвилин.

Сосиски в тісті: формування та випікання

Якщо все йде за планом, і тісто збільшилося у розмірі приблизно у 3 рази, можна розпочинати формування майбутніх кулінарних шедеврів. Для цього кулю тіста слід розділити на 15 рівних частин (саме на таку кількість сосисок воно розраховане), викласти маленькі кульки на робочу поверхню та залишити ще на 15 хвилин. Як тільки тісто знову трохи підійде, кожну кульку необхідно розкотити у джгут та обмотати ним сосиску у вигляді спіралі. Наступний крок – викласти всі 15 сосисок в тісті на деко, покритий пергаментом та залишити на 20 хвилин. Поки тісто знову підходитиме, необхідно змішати жовток з невеликою кількістю молока та змастити отриманою сумішшю смаколики. Випікати в духовці при температурі 180°С 25 хвилин.

Ось і все: сосиска в тісті, рецепт якої точно сподобається кожній господині, готова до споживання. Ця страва чудово підійде для сніданку та вечері, її можна взяти із собою на роботу або навчання чи просто насолодитися соковитим кулінарним виробом, сидячі із чашкою кави біля телевізора.

Більше новин