Картопляні деруни з ковбасою: класичний смак з новим акцентом
Опубліковано: 16/03/2025
Чому варто приготувати?
Деруни з ковбасою – це чудова альтернатива традиційним картопляним оладкам. Хрустка скоринка, ніжна текстура та аромат копченостей зроблять цю страву улюбленою у вашій родині.
Інгредієнти:
• 4 картоплини • 150 г ковбаси (копченої, вареної або салямі) • 1 яйце • 2 ст. ложки борошна • Сіль, перець за смаком • Олія для смаження
Приготування:
1. Очистіть і натріть картоплю на дрібній тертці, відтисніть зайву рідину. 2. Наріжте ковбасу маленькими кубиками, змішайте з картопляною масою. 3. Додайте яйце, борошно, сіль і перець, ретельно перемішайте. 4. Викладайте суміш ложкою на розігріту сковороду з олією та обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку. 5. Подавайте гарячими зі сметаною або улюбленим соусом.